De Graafschap

Hoe gaat het met de andere clubs in Nederland en Europa?

Moderator: mods

Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
Berichten: 32469
Lid geworden op: ma apr 19, 2004 10:09 am

Re: De Graafschap

Bericht door Duke » do jun 23, 2016 4:08 pm

Wat mij betreft mogen ze allebei naar de 1e divisie.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali

LucaS
Berichten: 51253
Lid geworden op: di mar 09, 2004 1:13 pm
Locatie: Amsterdam

Re: De Graafschap

Bericht door LucaS » do jun 23, 2016 5:05 pm

Losers
I think I lost my fucking headache

Gebruikersavatar
Arthur
Berichten: 11672
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:43 pm

Re: De Graafschap

Bericht door Arthur » do jun 23, 2016 5:25 pm

De Graafschap verdient helemaal niks, maar het zou wel grappig zijn als de KnVb dit ook verliest.
Better to remain silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.

Gebruikersavatar
Sandro
Berichten: 11301
Lid geworden op: do nov 06, 2003 12:08 pm
Locatie: Arnhem

Re: De Graafschap

Bericht door Sandro » do jun 23, 2016 6:10 pm

Dit wint De Graafschap nooit.
"Hate it or love it, the underdog's on top".

Jöhnk
Site Admin & AT Toto winner 06/07
Berichten: 42184
Lid geworden op: di okt 05, 2004 11:17 am

Re: De Graafschap

Bericht door Jöhnk » do jun 23, 2016 10:34 pm

Arthur schreef:De Graafschap verdient helemaal niks, maar het zou wel grappig zijn als de KnVb dit ook verliest.
Dat zou neem ik aan het einde van Van Oostveen (met in zijn kielzog Blind en Van Breukelen) betekenen.

Wie kent Cees de Wolf nog?
Berichten: 6776
Lid geworden op: do aug 28, 2014 11:39 am

Re: De Graafschap

Bericht door Wie kent Cees de Wolf nog? » do jun 23, 2016 10:51 pm

Waarom eigenlijk?

Gebruikersavatar
raymon
Site Admin & AT WC 2014 winner, Toto winner 16/17
Berichten: 21565
Lid geworden op: di sep 02, 2003 9:59 am
Locatie: St. Neots, UK
Contacteer:

Re: De Graafschap

Bericht door raymon » vr jun 24, 2016 3:37 am

Omdat het Blind is natuurlijk.
"De waarheid is een geheel van maatschappelijk geaccepteerde leugens"

Wouter
Berichten: 14893
Lid geworden op: ma jun 21, 2004 12:35 pm
Locatie: Rotterdam

Re: De Graafschap

Bericht door Wouter » zo jun 26, 2016 5:57 pm

Is Sjaak Swart eigenlijk al uitgetierd over De Graafschap? :smallgrin.gif:

Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
Berichten: 32469
Lid geworden op: ma apr 19, 2004 10:09 am

Re: De Graafschap

Bericht door Duke » ma jul 04, 2016 9:17 am

GRAXIT of TWEXIT: “Degraderen Doe Je Zo”

Op dinsdag 5 juli staat er een nieuwe aflevering op het programma van de KNVB-soap “Degraderen Doe Je Zo.” Eerst even een korte terugblik op de vorige episodes en daarna een vooruitblik op dinsdag.

Doyen Sports Investments Limited

Op 27 december 2013 sluit FC Twente een overeenkomst van geldlening van 5 miljoen euro met Doyen Sports Investments Limited gekoppeld aan de rechten op zeven spelers. Zij legt deze overeenkomst ter goedkeuring voor aan de KNVB-licentiecommissie. Twente is hiertoe gehouden op grond van de informatie- en meldplicht die zij en andere Betaald Voetbal Organisaties hebben jegens de bond.

De licentiecommissie maakt bezwaar tegen de overeenkomst vanwege de directe invloed die Doyen ermee op het transferbeleid van FC Twente zou kunnen uitoefenen. Deze vorm van “Third Party Ownership” van spelers is door de FIFA uitdrukkelijk verboden.

De club uit Enschede besluit daarom tot een slimmigheidje. Zij splitst de overeenkomst op in twee delen; kort gezegd, een deel met rechtmatige bepalingen en een deel met onrechtmatige bepalingen. Het deel met de rechtmatige bepalingen legt zij opnieuw aan de licentiecommissie voor en deze geeft, logischerwijs, haar akkoord. De overeenkomst met de onrechtmatige bedingen blijft geheim.

Waarschijnlijk voelt de licentiecommissie toch wel nattigheid, want zij verzoekt het bestuur van FC Twente uitdrukkelijk te bevestigen dat er geen andere regelingen zijn getroffen met Doyen. Namens de club schrijft voorzitter Munsterman op 14 maart 2014 dat er echt geen andere afspraken zijn gemaakt en dat FC Twente de licentiecommissie op de hoogte zal houden indien in de bestaande overeenkomst zich wijzigingen zouden voordoen.

Helaas voor Twente lekt de geheime overeenkomst uit. Op 24 november 2015 wordt zij door een Edward Snowden-achtige organisatie genaamd Football Leaks op haar website geplaatst. De KNVB is woest.

Voorwaardelijke intrekking proflicentie

Op 15 december 2015 besluit de licentiecommissie naar aanleiding van de kwestie Doyen de licentie van FC Twente in te trekken; dat wil zeggen, voorwaardelijk -- in te trekken tenzij Twente volledige medewerking verleent aan onderzoek naar de betrokkenheid van personen binnen de club bij de onregelmatigheden die hebben plaatsgevonden, zodat deze personen in ieder geval uit het bestuur kunnen worden geweerd en “de geconstateerde misstanden” in de toekomst kunnen worden voorkomen. Voor 1 mei 2016 moet FC Twente de aanbevelingen die uit het onderzoek zullen volgen daadwerkelijk implementeren.

Er is weliswaar voldoende reden de licentie van FC Twente onmiddellijk en onvoorwaardelijk in te trekken, maar op de achtergrond spelen nog een aantal zaken die de licentiecommissie doen twijfelen.

FC Twente verkeert al jaren in financieel zwaar weer en verlies van haar proflicentie hangt de club al zeker twee jaar boven het hoofd. Het seizoen 2012/2013 werd afgesloten met 8.5 miljoen euro verlies. Volgens de club was het resultaat 1.1 miljoen euro winst maar Twente moest de jaarrekening 2012/2013 van de KNVB opnieuw maken, omdat zij zich in de eerder gedeponeerde versie volgens de bond schuldig had gemaakt aan creatief boekhouden.

De verliezen houden aan en in mei 2014 wordt Twente door de KNVB onder curatele geplaatst. Dit betekent onder meer dat voor elke uitgave boven 50.000 euro toestemming aan de bond moet worden gevraagd. Het aankopen van nieuwe spelers lijkt hiermee onmogelijk te zijn geworden.

Wegens nog steeds voortdurend wanbeleid, zo langzamerhand chronisch te noemen, wordt in het voorjaar van 2015 tweemaal puntenaftrek opgelegd en in april 2016 voor een derde maal.

Ook al bleef het dus financieel slecht gaan met Twente, ten tijde van het bekend worden van de kwestie Doyen waren FC Twente en de gemeente Enschede nu net in onderhandeling over een gemeentegarantie van 32 miljoen euro voor de herfinanciering van stadion de Grolsch Veste. Een definitief besluit hiertoe door de gemeente kon alleen worden genomen als er nog voor het einde van het kalenderjaar 2015 uitzicht was op behoud van de licentie.

De licentiecommissie strijkt dus nogmaals de hand over het hart en kiest voor een voorwaardelijke in plaats van een onvoorwaardelijke intrekking van de licentie.

Knüppe-rapport

Naar aanleiding van het Decemberbesluit wordt mr. Ben Knüppe gevraagd onderzoek te doen naar de governance, het bestuurlijk reilen en zeilen, van FC Twente.

Knüppe’s rapport is klaar op 1 maart 2016. Hij concludeert dat de ambitie om FC Twente verder vooruit te brengen, tot de Top 30 van Europa, ontaardde in een ongezonde cultuur waarbij de functionarissen die geld aan Twente uitleenden veel te veel in de melk te brokkelen hadden. Het motto binnen het bestuur was: “Wie betaalt, bepaalt.” Bestuurlijk werd niet integer gehandeld en de licentiecommissie van de KNVB werd bewust op het verkeerde been gezet.

Snel komen er nog meer onregelmatigheden aan het licht.

Al had Ben Knüppe slechts een beperkt mandaat gekregen voor zijn onderzoek, waarbinnen hij diende te rapporteren, er waren hem ook nog “andere kwesties” ter ore gekomen die het daglicht niet konden verdragen waaronder volgens Knüppe’s eigen handgeschreven notities: “Orlando Engelaar: eerst speler met een laag salaris; toen scoutingscontract voor 3 jaar.”

Verder blijkt dat ook met betrekking tot de spelers Jesús Corona en Dusan Tadic schimmige overeenkomsten werden gesloten door FC Twente.

Corona

In 2013 koopt FC Twente Jesús Corona voor 3.5 miljoen euro, maar zij kan zich de transfersom niet veroorloven. Daarom zoekt de club investeerders die een deel van de transferrechten willen overnemen. Uiteindelijk gaat Twente in zee met een Mexicaans bedrijf dat 2.6 miljoen euro betaalt in ruil voor 60 procent van de transferrechten.

Bovendien moet FC Twente de Mexicanen om toestemming vragen als zich een club aandient die minder dan 20 miljoen euro voor Corona wil betalen. Net als in de kwestie Doyen, overtreedt de club hiermee de regels van “Third Party Ownership.”

Tadic

In juli 2014 wordt Dusan Tadic aan Southampton verkocht. Opnieuw worden twee afzonderlijke contracten opgemaakt. In elk contract wordt de helft van de exorbitant hoge bemiddelingskosten van 3.6 miljoen euro opgenomen voor de zaakwaarnemer van Tadic. Het tweede contract wordt geheimgehouden voor de KNVB.

FC Twente wil namelijk graag Hakim Ziyech van Heerenveen als opvolger van Tadic aantrekken, maar staat dus onder curatele van de voetbalbond. Als de KNVB zou weten dat de financiële positie van de club in werkelijkheid 1.8 miljoen euro slechter is dan door Twente werd gemeld, zou de bond met deze transfer nooit akkoord gaan.

Definitieve intrekking proflicentie

Op 18 mei 2015 besluit de licentiecommissie de eredivisielicentie van FC Twente definitief in te trekken. Direct wordt haar een nieuwe licentie verleend voor deelname aan de eerste divisie. Eigenlijk kan dit laatste niet en zou FC Twente zich bij de amateurs moeten aansluiten, maar de licentiecommissie blijft coulant voor de club uit Enschede.

Aan het Decemberbesluit tot voorwaardelijke intrekking van de licentie lag dus ten grondslag de ernstige misleiding van de licentiecommissie in de kwestie-Doyen. Indien Twente de aanbevelingen van het Knüppe-rapport opvolgt en zo haar bestuurlijke chaos en financiële wanorde weer op de rails krijgt zodat kwesties vergelijkbaar met Doyen zich niet meer zullen voordoen, mag zij toch in de eredivisie blijven.

In mei 2016 stelt de licentiecommissie dat er veel werk is verricht in de laatste vier maanden en dat Twente heeft voldaan aan de voorwaarden gesteld in het Decemberbesluit, zodat haar de licentie daarom niet om die reden wordt afgenomen.

Niet door de vingers valt echter te zien dat er in de laatste maanden, naast Doyen, nog drie lijken uit de kast zijn komen vallen namelijk Tadic, Corona en Engelaar. Ook in die – op 15 december 2015 voor de licentiecommissie nog onbekende – kwesties is sprake geweest van opzettelijke en doelbewuste misleiding van de KNVB.

De licentiecommissie merkt op dat als zij op 15 december 2015 had geweten wat zij nu weet, “waarbij geldt dat de reikwijdte van het stelselmatig niet-integer handelen op dat moment haar voorstellingsvermogen te boven ging,” zij zonder enige twijfel de licentie al op dat moment onvoorwaardelijk zou hebben ingetrokken.

Kort geding

FC Twente spant naar aanleiding van de uitspraak een kort geding aan tegen de KNVB. Volgens Twente volgt uit het Decemberbesluit dat de bond de licentie niet kan intrekken omdat zij immers heeft voldaan aan de daarin gestelde voorwaarden. Deze houden in, volgens haarzelf althans, dat FC Twente alle misstanden binnen de club moest opbiechten en dat zij de uit het onderzoek voortvloeiende aanbevelingen onvoorwaardelijk moest aanvaarden en uitvoeren.

Volgens de KNVB volgt uit het Decemberbesluit absoluut niet dat FC Twente een vrijbrief heeft gekregen voor nog te openbaren en op dat moment onbekende onregelmatigheden.

Het kort geding dient op 27 mei en uitspraak volgt op 10 juni. De voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland stelt de KNVB in het gelijk.

Ook volgens de rechter was het Decemberbesluit uitsluitend bedoeld als stok achter de deur om FC Twente ertoe te bewegen mee te werken aan onderzoek om volledige duidelijkheid te verkrijgen over de kwestie Doyen. Uit het besluit kan niet worden afgeleid dat voor het behoud van de licentie voldoende is dat FC Twente haar volledige medewerking verleent aan onderzoek naar misstanden binnen FC Twente die in het verleden hebben plaatsgevonden.

Als het de bedoeling van de licentiecommissie zou zijn geweest dat FC Twente gevrijwaard zou worden tegen alle mogelijke sancties voortvloeiend uit overtredingen “zonder dat de licentiecommissie enig idee had van de aard, de ernst en de omvang van die overtredingen,” dan had dat wel met zoveel woorden in het Decemberbesluit gestaan, zo stelt de rechter.

Beroepscommissie KNVB

Twente degradeert dus. De licentiecommissie heeft haar de licentie ontnomen en de rechter heeft gezegd dat zij in alle redelijkheid tot dit besluit heeft mogen komen. Of toch niet?

Begin juni buigt de beroepscommissie van de KNVB zich over de zaak en op 17 juni volgt haar uitspraak.

De beoordeling van de beroepscommissie rammelt werkelijk aan alle kanten en wel zo hard dat je er doof van zou worden. De commissie erkent weliswaar dat Twente alles heeft gedaan wat God verboden heeft, maar dat Twente er inderdaad op had mogen vertrouwen dat wanneer zij schoon schip zou maken zij de licentie zou behouden.

Haar oordeel dat er bij FC Twente een gerechtvaardigd vertrouwen mocht zijn dat als de club schoon schip zou maken zij haar eredivisielicentie niet zou verliezen, baseert de beroepscommissie kennelijk op een email uit april 2016, dus al bijna aan het einde van de onderzoeksperiode, waarin de licentiecommissie uit frustratie roept dat er niet nog meer onregelmatigheden (dan Tadic, etc.) aan het licht mogen komen. De email is inderdaad wat ongelukkig geformuleerd, maar uiteindelijk kan dit natuurlijk niet doorslaggevend zijn.

Juridisch is van belang hoe partijen redelijkerwijs het Decemberbesluit hebben mogen begrijpen, waarbij het zwaarste weegt (a) de tekst van het besluit en (b) hoe partijen deze tekst in alle redelijkheid hebben moeten uitleggen. In de tekst staat letterlijk dat het doel van het Decemberbesluit was het voorkomen in de toekomst van “de geconstateerde misstanden” waarmee overduidelijk wordt gerefereerd aan de reeds bekende Doyen-zaak en niet aan de op dat moment nog onbekende kwesties Tadic, Corona en Engelaar.

Het Decemberbesluit was een deal van de licentiecommissie met FC Twente gestoeld op de leest van een Amerikaanse prosecutor, die strafvermindering belooft aan Mr Johnson wanneer hij alles vertelt over de moord op Mr Williams en onthult waar hij het lijk verborgen heeft, maar vervolgens geconfronteerd wordt met een bekentenis van Mr Johnson over nog drie andere moorden.

Volgens FC Twente is dit gewoon “part of the deal.” Volgens de prosecutor – en, zo lijkt mij, volgens de meeste rationeel denkende personen – valt dit erbuiten.

De rechter in kort geding oordeelde terecht dat het nooit de bedoeling van de licentiecommissie is geweest FC Twente te vrijwaren tegen sancties voortvloeiende uit overtredingen zonder dat de licentiecommissie enig idee had van de aard, de ernst, de omvang of zelfs maar het bestaan van die overtredingen.

Op het moment dat het bestuur van FC Twente akkoord ging met de Decemberbesluit was in ieder geval de kwestie Tadic al bekend. Bestuurders onderhandelden juist op dat ogenblik al weken met de zaakwaarnemer van de speler die ongeduldig was geworden, omdat Twente een groot deel van het ruim 18 maanden eerder overeengekomen bedrag nog steeds niet had betaald.

Toch stelde Twente tijdens het overleg met de KNVB op 10 december 2015 - vijf dagen voor het Decemberbesluit - alleen dat er “mogelijk meer onregelmatigheden” zouden kunnen zijn. Als de club toen eerlijk was geweest had zij gezegd dat er “zeker meer ernstige onregelmatigheden” waren. Opnieuw dus misleiding van de KNVB door FC Twente’s bestuur.

Wat betekent dit alles nu voor De Graafschap?

Op 18 mei 2016 verliest FC Twente haar licentie. Op dat moment neemt De Graafschap Twente’s plaats in in de eredivisie waaruit de club uit Doetinchem zojuist was gedegradeerd. Deze plek kan haar niet zomaar ontnomen worden.

Het beroep van FC Twente werd ingediend op 2 juni 2016. Het beroep heeft schorsende werking en pas op die dag krijgt Twente haar plek in de eredivisie dus voorlopig terug – in ieder geval tot de uitspraak van de beroepscommissie op 17 juni.

Op 17 juni 2016 krijgt Twente haar plaats definitief terug maar dit betekent niet automatisch dat De Graafschap daarmee haar plek verliest. Op welke gronden dan? Wat heeft De Graafschap gedaan tussen 18 mei en 17 juni om opnieuw uit de eredivisie te degraderen?

Ook kan worden gesteld dat als Twente er kennelijk door uitlatingen en handelingen van de KNVB-licentiecommissie op mocht vertrouwen dat zij in de eredivisie zou blijven ditzelfde voor De Graafschap geldt. Wanneer het gaat om “gerechtvaardigd vertrouwen” hanteert de beroepscommissie immers een vrij lage drempel.

Sportieve gronden

De Graafschap is op “sportieve gronden” gedegradeerd stelt de KNVB en dus moet zij niet zeuren. Ik ken de definitie niet van het begrip “sportiviteit” zoals zij binnen de bond wordt gehanteerd, maar constateer alleen het volgende.

Hakim Ziyech, de speler die nooit bij FC Twente onder contract had mogen staan omdat de club daar eenvoudigweg het geld niet voor had, zou uitgroeien tot Twente’s belangrijkste speler van het seizoen 2015/2016. Met zijn 17 goals neemt hij meer dan een derde van alle goals van FC Twente voor zijn rekening en beslist hij menige wedstrijd. Op 12 december 2015 scoort Ziyech in de 90ste minuut de 2-1 tegen De Graafschap ...

De drie instanties die over het handelen van FC Twente hebben geoordeeld: de licentiecommissie, de rechter in kort geding en zelfs de beroepscommissie, zijn het er roerend over eens dat FC Twente de boel grondig heeft geflest.

Deze club, die al jarenlang door de KNVB de hand boven het hoofd gehouden wordt en op basis van haar financieel wanbeleid in alle redelijkheid allang geen profclub meer had mogen zijn, heeft bovendien, nog afgezien van dit wanbeleid, de KNVB niet één keer om de tuin geleid maar zeker vier keer en ieder van die vier keer zou op zichzelf al voldoende zijn geweest om Twente de licentie te ontnemen.

Nu komt Twente weg met een bespottelijk lage boete van 180.000 euro en het betalen van een relatief kleine schadevergoeding van 1.7 miljoen aan de andere eredivisieclubs wegens oneerlijke concurrentie. De nieuwe sponsor betaalt dit gewoon en anders is er bij de gemeente Enschede nog wel ergens een potje te vinden.

KNEXIT

Inmiddels is het belangrijke rapport-Knüppe, waaraan FC Twente toch uiteindelijk handhaving in de eredivisie te danken heeft, kennelijk door de club uit Enschede alweer in de prullenbak gedeponeerd. Het motto is weer gewoon “wie betaalt, bepaalt” zoals het altijd is geweest.

Op 28 juni stapt Onno Jacobs op als bestuurder bij FC Twente. Jacobs stond onder grote druk wegens een conflict met de groep geldschieters die het vertrouwen in hem heeft verloren. Belangrijkste reden was die schadevergoeding van 1.7 miljoen die Jacobs en zijn medebestuurders hadden aangeboden aan de andere eredivisieclubs. Dit vonden de geldschieters veel te veel geld (al hadden de clubs om 5 miljoen gevraagd). Naast hem vertrekken ook de onlangs benoemde commissaris Bert Nijboer en twee leden van het stichtingsbestuur.

Het dagblad Tubantia berichtte op 25 juni dat meerdere investeerders hadden aandrongen op veranderingen in de directie. De investeerders staan garant voor een lening van 12 miljoen euro en zouden hebben gevraagd om “eigen” vertegenwoordigers in de raad van commissarissen en de Stichting FC Twente.

KNEXIT is alvast een feit.

TWEXIT of GRAXIT?

Wie zal het zeggen. Belangrijker dan TWEXIT of GRAXIT zijn de gevolgen van deze hele soap voor het vertrouwen in de clubs, in de KNVB en in de voetbalsport in het algemeen. De meesten die de soap hebben gevolgd blijven zitten met een kater van onvervuld rechtsgevoel.

Zij met een voetbalhart zullen de KNVB verantwoordelijk houden voor deze poppenkast, waarbij uiteindelijk een club die onder curatele staat kennelijk gewoon stiekem dure spelers kan blijven aantrekken, de competitie kan vervalsen, de voetbalbond om de tuin kan leiden en daar uiteindelijk niet echt voor wordt gestraft.

Ik erken dat de licentiecommissie en de beroepscommissie onafhankelijk van de KNVB opereren en een slechte uitspraak van de beroepscommissie de KNVB niet direct aan te rekenen valt, al lijkt het wel vreemd dat twee van de drie leden van de commissie die het beroep van FC Twente behandelden directe banden met de stad Enschede hebben.

Van het kort geding van dinsdag 5 juli moet niet al te veel worden verwacht. Wat de uitspraak ook zal zijn, de KNVB zal haar wel met een beroep op de onaantastbaarheid van haar eigen rechtsgang, hoe onbevredigend ook, naast zich neerleggen.

mr. dr. Kees Jan Kuilwijk
AKD Advocaten en Notarissen
https://www.linkedin.com/pulse/graxit-t ... n-kuilwijk
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali

Gebruikersavatar
Sandro
Berichten: 11301
Lid geworden op: do nov 06, 2003 12:08 pm
Locatie: Arnhem

Re: De Graafschap

Bericht door Sandro » wo jul 20, 2016 5:48 am

Nou, de Graafschap nu écht definitief gedegradeerd. Ze procederen niet verder.
"Hate it or love it, the underdog's on top".

Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
Berichten: 32469
Lid geworden op: ma apr 19, 2004 10:09 am

Re: De Graafschap

Bericht door Duke » wo jul 20, 2016 8:24 am

Sjakie kan weer rustig gaan slapen.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali

Demosthenes
Berichten: 7389
Lid geworden op: zo dec 02, 2007 8:17 pm

Re: De Graafschap

Bericht door Demosthenes » wo jul 20, 2016 8:32 am

Duke schreef:Sjakie kan weer rustig gaan slapen.
Sjakie kan pas rustig slapen als Ajax kampioen is, want hij zal de 1-1 ook nog niet hebben verwerkt.
Nancy Isenberg in "White Trash": "Historical mythmaking is made possible only by forgetting".

Gebruikersavatar
Sandro
Berichten: 11301
Lid geworden op: do nov 06, 2003 12:08 pm
Locatie: Arnhem

Re: De Graafschap

Bericht door Sandro » do aug 24, 2017 10:34 am

Goed, ene Kris de Rijck heeft zichzelf voor lul gezet na deze tweet aan het adres van een speler van De Graafschap. Lowlife...
"Hate it or love it, the underdog's on top".

De Dominee
Berichten: 3101
Lid geworden op: zo okt 06, 2013 3:12 pm
Locatie: Alkmaar

Re: De Graafschap

Bericht door De Dominee » do aug 24, 2017 11:50 am

Triest. Stumper.
All pigs are equal but some pigs are more equal than others.

Gebruikersavatar
999
Berichten: 52044
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: De Graafschap

Bericht door 999 » wo mei 19, 2021 12:30 pm

Snoei exit.

Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
Berichten: 32469
Lid geworden op: ma apr 19, 2004 10:09 am

Re: De Graafschap 2011-2012

Bericht door Duke » wo mei 19, 2021 1:54 pm

Thijs schreef:
ma mei 23, 2016 7:54 am
Wat een nare club is dit geworden zeg. Dat statement ook op hun website, daarin leggen ze indirect nog een beetje de schuld bij 'de gebeurtenissen in Deventer'. En nu ook nog een aanklacht in willen dienen als ze daadwerkelijk degraderen.

Laat ze maar een jaar of 10 in de Jupiler League blijven. Zogenaamd knuffelclubje.
Vijf jaar gehad... :smallgrin.gif:
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali

Gebruikersavatar
Andriy Demchenko
Berichten: 1578
Lid geworden op: zo apr 10, 2016 6:30 am

Re: De Graafschap 2011-2012

Bericht door Andriy Demchenko » wo mei 19, 2021 2:05 pm

Duke schreef:
wo mei 19, 2021 1:54 pm
Thijs schreef:
ma mei 23, 2016 7:54 am
Wat een nare club is dit geworden zeg. Dat statement ook op hun website, daarin leggen ze indirect nog een beetje de schuld bij 'de gebeurtenissen in Deventer'. En nu ook nog een aanklacht in willen dienen als ze daadwerkelijk degraderen.

Laat ze maar een jaar of 10 in de Jupiler League blijven. Zogenaamd knuffelclubje.
Vijf jaar gehad... :smallgrin.gif:
Daar waar men bij Benfica de vloek van Bela Guttman heeft; https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=214429
is het die van Sjaak Swart voor onze Doetinchemse vrienden!
Bor Van Steenhoven: "Vroeger toen je bij namen als Cees De Wolf, Zuidema en Cruijff nog aan de voetballer dacht"

Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
Berichten: 32469
Lid geworden op: ma apr 19, 2004 10:09 am

Re: De Graafschap

Bericht door Duke » wo mei 19, 2021 2:11 pm

Het zou me niets verbazen. :neutral.gif:
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali

Gebruikersavatar
Jinne
Site Admin
Berichten: 11580
Lid geworden op: ma sep 22, 2003 11:05 am
Locatie: Amsterdam, Holland
Contacteer:

Re: De Graafschap

Bericht door Jinne » wo mei 19, 2021 3:45 pm

Ze zijn wel weer gepromoveerd na 8 mei. Twee jaar geleden werden we wel kampioen tegen ze.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!

Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
Berichten: 32469
Lid geworden op: ma apr 19, 2004 10:09 am

Re: De Graafschap

Bericht door Duke » do mei 20, 2021 8:23 am

Details, details. :smallgrin.gif:
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali

Gebruikersavatar
Jinne
Site Admin
Berichten: 11580
Lid geworden op: ma sep 22, 2003 11:05 am
Locatie: Amsterdam, Holland
Contacteer:

Re: De Graafschap

Bericht door Jinne » wo nov 24, 2021 7:29 am

Simon Kistemaker overleden. Markant figuur. Dus De Graafschap is zijn bekendste twee ex-trainers dus nu beide kwijt. Na Korbach een paar jaartjes eerder.
He's not the Messiah. He's a very naughty boy!

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 34748
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: De Graafschap

Bericht door Marillion » wo nov 24, 2021 4:16 pm

Einde van een tijdperk. Een echte cult trainer van de oude stempel. Ontzettend populair bij zowel De Graafschap, Telstar als FC Utrecht.
Nil volentibus arduum

Plaats reactie