Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Staat het in de krant, op TT, in de bladen of op internet? Post het HIER!

Moderator: mods

Plaats reactie
Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
Berichten: 32688
Lid geworden op: ma apr 19, 2004 10:09 am

Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door Duke » do mei 12, 2022 8:13 am

Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding
Door MIKE VERWEIJ

AMSTERDAM - Bij landskampioenen – en zeker bij Ajax – zijn het vaak de aanvallers of offensieve middenvelders die in het oog springen. En dit seizoen hadden Antony en Dusan Tadic inderdaad een groot aandeel in de landstitel van de Amsterdammers. Maar tussen de uitblinkers in de selectie van Erik ten Hag wurmde zich een 20-jarige onverschrokken verdediger. Jurriën Timber was in het tumultueuze Ajax-jaar de meest stabiele factor.

PASVEER: 8
Duels: 20, minuten: 1800, tegengoals: 4, clean-sheets: 17, geel: 0, rood: 0.

De tukker kwam als tweede keeper naar Ajax, maar werd voor de leeuwen gegooid na de blessure van Maarten Stekelenburg. Na een weifelende start deed Pasveer het geweldig. In de twintig Eredivisie-duels die hij keepte, hield hij maar liefst zeventien keer zijn doel schoon. Nadat hij in de warming-up voor het Champions League-duel met Benfica geblesseerd raakte, bleek de weken daarna hoe kwetsbaar Ajax zonder hem was.

STEKELENBURG: 7
Duels: 7, minuten: 630, tegengoals: 3, clean-sheets: 4, geel: 0, rood: 0.

De eerste berichten waren zorgwekkend. Zou Maarten Stekelenburg – inmiddels met zijn 39 jaar bepaald niet meer de jongste – na zijn ernstige heupblessure ooit nog op het veld, laat staan topniveau, terugkeren? Maar achter de schermen werkte de routinier keihard aan zijn herstel. En hij stond er op het moment dat zijn elftal hem nodig had. Vooral tegen NEC was hij goud waard.

ONANA: 4,5
Duels: 6, minuten: 540, tegengoals: 10, clean-sheets: 0, geel: 0, rood: 0.

De terugkeer van de Kat van Kameroen was geen succes. De fans nemen de doelman nog altijd kwalijk dat hij niet bijtekende en transfervrij de deur uitwandelt naar Internazionale. Na zijn dopingschorsing haalde Onana nooit meer zijn niveau uit het seizoen 2018/’19. In de duels dat hij Pasveer verving, was hij een bron van onrust in zijn eigen elftal. De beslissing hem te slachtofferen voor de bekerfinale tegen PSV was al genomen voordat hij geblesseerd raakte.

MAZRAOUI: 7,5
Duels: 25, minuten: 1958, goals: 5, assists: 2, geel: 2, rood: 0.

Eigenlijk had Mazraoui er gezien zijn spel in de eerste seizoenshelft en zijn klik met Antony een half punt bij moeten krijgen. Maar ’fit zijn’ is ook een belangrijk onderdeel van het huidige topvoetbal. Weer slaagde de rechtsback er niet in een volledig jaar heel te blijven. Dat Mazraoui als een verdediger van de buitencategorie wordt gezien, bewees de interesse van FC Barcelona en bewijst zijn aanstaande transfer naar Bayern München.

RENSCH: 6
Duels: 18, minuten: 741, goals: 1, assists: 1, geel: 1, rood: 0.

Door de blessures van Mazraoui had Devyne Rensch een groot aandeel in het kampioenschap van Ajax van vorig seizoen. Maar zoals zo vele jongeren kreeg het talent van de eigen opleiding het jaar daarop te maken met een vormdip. Daarnaast werd Rensch geveld door een hamstringblessure. Daardoor was zijn inbreng beperkt. Komend seizoen heeft hij grote schoenen te vullen: die van Mazraoui.

TIMBER: 8,5
Duels: 30, minuten: 2555, goals: 3, assists: 2, geel: 0, rood: 0.

De rots in de branding van Ajax, dat het na de winterstop qua voetbal moeilijk had. In tegenstelling tot zijn elftal en zijn ploeggenoten haalde Timber een constant hoog niveau. De Utrechter is verdedigend en opbouwend ijzersterk, lijkt geen zenuwen te kennen en pakte geen enkele kaart. Dat hij op 20-jarige leeftijd al in verband wordt gebracht met Manchester United en Bayern München zegt alles over zijn ontwikkeling. Ajax doet er verstandig aan snel zijn contract te verlengen én wellicht zijn tweelingbroer Quinten terug te halen van FC Utrecht.

SCHUURS: 6
Duels: 22, minuten: 1049, goals: 0, assists: 1, geel: 0, rood: 0.

Het lukt Perr Schuurs maar niet om een vaste waarde te worden bij Ajax. Dat is met Timber voor hem geen schande. Maar daardoor was de Limburger dit seizoen niet meer dan een nuttige stand-in. Wel een overigens die nog 22 duels speelde en qua minuten in totaal tot 11,5 hele wedstrijden kwam. Opvallend is dat hij daarin geen overtreding maakte die volgens de arbitrage een gele kaart waard was.

MARTINEZ: 7,5
Duels: 24, minuten: 1913, goals: 1, assists: 3, geel: 4, rood: 0.

Hoe belangrijk de Argentijn voor Ajax is, bleek eigenlijk pas in de laatste fase van het seizoen, waarin Martinez door een spierblessure ontbrak. Aan de zijde van Timber en met Pasveer achter hem was de Amsterdamse defensie veelal onpasseerbaar. Hoewel Martinez aanvankelijk werd aangetrokken als linksback, is duidelijk dat hij op dit moment de beste linker centrale verdediger in Amsterdamse dienst is.

BLIND: 7
Duels: 33, minuten: 2724, goals: 1, assists: 2, geel: 1, rood: 0.

’Te traag en te oud’. Als het bij Ajax even niet draait, is Blind een makkelijke Kop van Jut. De statistieken van het kind van de club bewijzen het tegendeel. Op Dusan Tadic na speelt Blind de meeste minuten van allemaal. Erik ten Hag zet hem als een van de eersten op het wedstrijdformulier vanwege zijn inzicht, de kunst van het uitstellen van een pass en zijn opbouwende kwaliteiten. En verdedigend staat hij gewoon zijn mannetje.

TAGLIAFICO: 6
Duels: 21, minuten: 882, goals: 2, assists: 2, geel: 0, rood: 0.

Het valt te prijzen dat Tagliafico zijn boosheid over het feit dat Ajax een wintertransfer naar FC Barcelona blokkeerde omzette in de wil Amsterdam met een prijs te verlaten. Op de momenten dat hij er moest staan, stond de Argentijn er. Al was dat de ene keer wat beter (thuis tegen PEC Zwolle) dan de andere (Cambuur-uit). Zijn belangrijkste moment beleefde Tagliafico in De Klassieker, waarin hij de belangrijke 3-2 van Antony voorbereidde.

KLAASSEN: 7,5
Duels: 30, minuten: 1775, goals: 9, assists: 0, geel: 3, rood: 0.

De vuurvreter van Ajax is niet altijd zeker van zijn plaats, maar levert op cruciale momenten. Klaassen is de speler die elke trainer in zijn selectie wil hebben, omdat hij nooit klaagt en altijd honderd procent geeft. Zijn negen treffers zijn dik in orde; het aantal assists (0) Klaassen onwaardig. Al zegt dat soms ook iets over de afronding van een ander.

ALVAREZ: 6,5
Duels: 30, minuten: 2251, goals: 4, assists: 1, geel: 4, rood: 0.

De ’grinta’ van balafpakker Alvarez is in Europees verband een meerwaarde. Maar op Eredivisie-niveau lijkt het soms raadzamer om een speler met meer voetballend vermogen op die plek te zetten. Het was niet voor niets dat Ten Hag in het thuisduel met PEC Zwolle voor Kenneth Taylor koos, nadat die de Mexicaan de week daarvoor op bezoek bij NEC uitstekend had vervangen.

GRAVENBERCH: 8
Duels: 30, minuten: 2216, goals: 2, assists: 5, geel: 4, rood: 0.

Nog nét voor zijn twintigste verjaardag schrijft Ryan Gravenberch zijn derde (!) landstitel bij op zijn indrukwekkende cv. Voeg die bij de eerste plaats in het door corona afgebroken seizoen 2019/’20 en de twee TOTO KNVB-bekers die hij al won, en het is duidelijk dat de Amsterdammer een gouddelver is. Toch zal deze schaal Gravenberch de meeste voldoening geven van allemaal. De zelfopgeleide speler is de motor op het middenveld, die wat extra gas geeft als zijn elftal nieuwe energie nodig heeft. Zijn 2-3 tegen Cambuur, in blessuretijd, voorkwam dat PSV in de kampioensrace bloed rook. Gravenberch wordt terecht tot de grootste talenten van Europa gerekend en ziet dat waarschijnlijk bekroond met een mooie transfer naar Bayern München.

TAYLOR: 6,5
Duels: 12, minuten: 496, goals: 1, assists: 3, geel: 0, rood: 0.

Als Kenneth Taylor de lijn van de afgelopen wedstrijden doortrekt, lijkt het met de opvolging van Gravenberch wel goed te zitten. De middenvelder heeft een verfijnde functionele techniek, kan het spel versnellen, beschikt over scorend vermogen en stelt anderen in staat om doelpunten te maken. Taylor heeft lang op zijn kans moeten wachten, maar inmiddels vindt Ten Hag hem klaar voor het grote werk.

BERGHUIS: 7
Duels: 32, minuten: 2310, goals: 8, assists: 10, geel: 0, rood: 0.

Vooral vlak na de winterstop kende het voetbaldier een fantastische periode. Om Antony en Berghuis samen aan het spelen te krijgen, posteerde Ten Hag laatstgenoemde als nummer 10. Hetgeen ten koste ging van Klaassen. Berghuis was blij met die kans. Maar op het moment dat Antony geblesseerd raakte, nam hij weer als rechtsbuiten plaats. De laatste weken waren niet zijn beste van het seizoen. Berghuis kreeg echter wat hij met zijn pikante overstap van Feyenoord naar Ajax wilde: Champions League-voetbal én het kampioenschap.

KUDUS: 5,5
Duels: 15, minuten: 395, goals: 1, assists: 1, geel: 0, rood: 0.

De Ghanees laat bij vlagen zien uitstekend te kunnen voetballen, maar lijkt eerst weer zijn eigen lichaam te moeten vertrouwen. Weer stond Kudus dit jaar (te) lang buitenspel met een kwetsuur. Daardoor heeft hij de hooggespannen verwachtingen, die hij in zijn eerste weken bij Ajax eigenhandig verder opschroefde, nog niet kunnen waarmaken. Volgend seizoen moet zijn seizoen worden, waarbij het noodzaak is de lappenmand eens te vermijden.

ANTONY: 8,5
Duels: 23, minuten: 1736, goals: 8, assists: 4, geel: 5, rood: 1.

Het is wrang voor de absolute smaakmaker van de Eredivisie dat hij de seizoenontknoping moest missen door een enkelblessure. Door zijn uitstekende spel bij Ajax speelde Antony zich in de kijker van het Braziliaanse elftal en het lijkt erop dat hij zich voor het WK in Qatar in de basis van de Goddelijke Kanaries knokt. De Europese topclubs staan inmiddels in de rij voor de Braziliaan, die Ajax vanzelfsprekend liever niet kwijt wil. Maar als er inderdaad bedragen van 60 miljoen euro of meer op tafel komen, lijkt een transfer onontkoombaar.

HALLER: 7,5
Duels: 30, minuten: 2522, goals: 21, assists: 7, geel: 4, rood: 0.

Als het een spelersrapport naar aanleiding van de Champions League had betroffen, was Sébastien Haller eveneens in aanmerking gekomen voor een 8,5. Maar het betreft een beoordeling van zijn prestaties in het huidige Eredivisie-seizoen. Ook in competitieverband kan Haller met 21 treffers en zeven assists uitstekende cijfers overleggen. Zijn niveau uit het miljoenenbal haalde hij echter zelden. Toch krijgt de topscorer een 7,5.

BROBBEY: 7,5
Duels: 10, minuten: 322, goals: 6, assists: 1, geel: 0, rood: 0.

De bonkige aanvaller is de huursom die Ajax voor hem naar RB Leipzig overmaakte dubbel en dwars waard gebleken. Kort na de winterstop ontbrak Sébastien Haller vanwege de Afrika Cup en deed Brobbey waarvoor hij gehaald was: drie keer scoren in de gewonnen lastige uitwedstrijden bij FC Utrecht (2) en PSV. Tegen NEC voorkwam hij met de 0-1 duur puntenverlies in de spannende titelrace met PSV en ook zijn doelpunt bij AZ was belangrijk. De treffer in de kampioenswedstrijd gunde iedereen het kind van de club.

TADIC: 8,5
Duels: 33, minuten: 2851, goals: 13, assists: 18, geel: 2, rood: 0.

Natuurlijk was Tadic dit seizoen niet alle wedstrijden top. Maar betrouwbaarheid is ook een kwaliteit. Dat de Servische voorbeeldprof sinds zijn transfer naar Ajax alle mogelijke 124 Eredivisie-duels speelde, zegt alles over zijn onschatbare waarde. En als het erom gaat, staat Tadic op. Zijn dertien treffers en achttien assists tot dusver betekenen opnieuw betrokkenheid bij bijna één treffer per duel. Maar Tadic wordt ook geprezen om zijn rol als leider. Hij leert de jonge spelers elke dag weer wat het inhoudt om profvoetballer te zijn. Wie de kantjes ervan af loopt, krijgt dat ondubbelzinnig te horen.

TEN HAG: 8,5
De trainer gaf zelf aan zo goed te zijn als zijn laatste prijs. En daarom is het prachtig voor hem dat hij met de schaal op zak naar Manchester United gaat. Dat het na de winterstop voetballend gezien misschien wel de minste periode in 4,5 jaar Ten Hag was, is niet meer belangrijk. De succescoach verzekerde de club van deelname aan de groepsfase van de Champions League en dus van circa 40 miljoen euro, terwijl zijn prijzenkast uitpuilt. De tukker gaat de boeken in als een van de meest succesvolle Ajax-trainers ooit.
Telegraaf
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali

wimpey
Berichten: 47120
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door wimpey » do mei 12, 2022 8:40 am

Journalistje, hoor.... :excited.gif:

Die (hoge) cijfers gaan in de meeste gevallen toch nergens over? :confused.gif:

Ajax Rules
Berichten: 27062
Lid geworden op: do jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door Ajax Rules » do mei 12, 2022 8:41 am

Pasveer: 8
Stekelenburg: 6,5
Onana: 4
Mazraoui: 8
Rensch: 5,5
Timber: 8,5
Schuurs: 6
Martinez: 8
Blind: 6,5
Tagliafico: 6,5
Klaassen: 7
Alvarez: 7,5
Berghuis: 7
Gravenberch: 7,5
Taylor: 7
Kudus: 6
Antony: 8
Haller: 7
Brobbey: 7,5
Tadic: 7,5
Ten Hag: 8
Socialisme is afgunst vermomd als mededogen, opgelegd met tirannie in de kleren van tolerantie.

Duke
Site Admin & AT EC 2016 winner
Berichten: 32688
Lid geworden op: ma apr 19, 2004 10:09 am

Re: Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door Duke » do mei 12, 2022 8:43 am

Ja, Mike was in een goede bui toen hij de cijfers uitdeelde. Overigens opvallend dat Antony relatief weinig assists heeft gegeven.
There is only one difference between a madman and me. I am not mad.

Salvador Dali

wimpey
Berichten: 47120
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door wimpey » do mei 12, 2022 9:18 am

Dit is (voor mij) de landstitel van de opluchting. De cijfers van Mikey Mike gaan richting cum laude. Dat lijkt me zwaar overdreven. Maar wel een mooie titel. Mooier, voor mij, dan 31, 32, 33, 35.

Gebruikersavatar
Liberty
Berichten: 11563
Lid geworden op: vr okt 10, 2003 3:33 pm
Locatie: Ergens in Zuid-Holland
Contacteer:

Re: Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door Liberty » do mei 12, 2022 9:47 am

Het is vooral een heel belangrijk kampioenschap. Zonder de titel zou de zomer niet lastig maar extreem moeilijk zijn geworden. Maar met Champions League voetbal volgend seizoen heeft Ajax gewoon veel meer perspectief, zowel sportief als financieel.

De cijfers van de Telegraaf slaan verder nergens op. Maar dat hebben ze daar wel vaker. Wanneer Valentijn Driessen en Mike Verweij de belangrijkste voetbalmensen zijn dan mag je ook niet meer verwachten.
Tijd voor iets nieuws.

Thijs
Site Admin & Toto winner WC 2010
Berichten: 13637
Lid geworden op: zo sep 28, 2003 6:24 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door Thijs » do mei 12, 2022 1:30 pm

wimpey schreef:
do mei 12, 2022 9:18 am
Dit is (voor mij) de landstitel van de opluchting. De cijfers van Mikey Mike gaan richting cum laude. Dat lijkt me zwaar overdreven. Maar wel een mooie titel. Mooier, voor mij, dan 31, 32, 33, 35.
Zeker de titel van de opluchting, de meesten binnen Ajax voelen dit toch ook wel zo. Het ging steeds moeizamer maar op karakter is ie binnengehaald. Voor mij ook een mooier kampioenschap dan de 4 hierboven die jij noemt, vooral om wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd en wat dat met iedereen heeft gedaan.

Eerste seizoenshelft was wel echt geweldig, de 4-0 tegen Dortmund is een avond die nooit meer uit mn geheugen verdwijnt. En die seizoenshelft telt net zo hard mee als de tweede. Geen cum laude, wel helemaal prima.
Don't worry 'bout a thing...cause every little thing gonna be alright!

wimpey
Berichten: 47120
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 9:12 pm

Re: Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door wimpey » do mei 12, 2022 2:22 pm

Thijs schreef:
do mei 12, 2022 1:30 pm
Zeker de titel van de opluchting, de meesten binnen Ajax voelen dit toch ook wel zo.
Verklaarbaar, want als je met dit dure gezelschap niet zeker bent van CL-voetbal... Directie zal zeker enkele woelige nachten hebben gehad, qua continuïteit, kosten e.d. Anyway, dat scenario is gelukkig afgewenteld. Hopelijk kan er middels transfers wat aan de kostenkant gedaan worden. Dat in combi met wat meer focus op talent op opleiding zorgt voor een overall wat gezondere situ, hopelijk.

AS vond het rapport van Mikey maar zuinig, die gaan helemaal los qua cijfers:

https://www.ajaxshowtime.com/bijzaken-e ... elen-tegen

:excited.gif:

Gebruikersavatar
Peter
Site Admin & Toto winner WC 2006, EC 2008
Berichten: 45940
Lid geworden op: di sep 23, 2003 11:08 am

Re: Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door Peter » do mei 12, 2022 3:06 pm

Wat een bizar hoge cijfers allemaal. Veel te hoog wat mij betreft, want zo goed was het toch ook weer allemaal niet. Mazraoui, Timber, Martinez en Antony waren mijn uitblinkers. Een Pasveer heeft vaak zijn doel schoon gehouden, maar was dat nou zo fantastisch? Ik heb meerdere keren met angst gekeken naar zijn escapades. De uitschakeling in Europa komt deels op zijn conto ook. Voor mijn gevoel ook niet de sterkste Ten Hag gezien in de afgelopen 4.5 jaar. Vooral zijn plan-B was niet aanwezig.

Pasveer: 7
Stekelenburg: 6,5
Onana: 3
Mazraoui: 8
Rensch: 5
Timber: 8,5
Schuurs: 5.5
Martinez: 8
Blind: 6,5
Tagliafico: 6,5
Klaassen: 6.5
Alvarez: 6.5
Berghuis: 6.5
Gravenberch: 7.5
Taylor: 7
Kudus: 5.5
Antony: 8
Haller: 6.5
Brobbey: 7,5
Tadic: 7,5
Ten Hag: 7

Gebruikersavatar
WP_Legend
Berichten: 9090
Lid geworden op: wo sep 17, 2003 8:44 pm
Locatie: Perth

Re: Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door WP_Legend » vr mei 13, 2022 2:09 pm

mijn cijfers

Pasveer: 7.5
Stekelenburg: 6
Onana: 1
Mazraoui: 8
Rensch: 5
Timber: 8
Schuurs: 5
Martinez: 8.5
Blind: 7
Tagliafico: 6,5
Klaassen: 7
Alvarez: 7
Berghuis: 7
Gravenberch: 7
Taylor: 6.5
Kudus: 5
Antony: 7
Haller: 7.5
Brobbey: 6.5
Tadic: 8

Ten Hag: 7

Gebruikersavatar
elliquido
Berichten: 7146
Lid geworden op: di feb 10, 2004 5:03 pm

Re: Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door elliquido » vr mei 13, 2022 3:08 pm

Here are the results of the elliquido jury

Pasveer: 7
Stekelenburg: 7
Onana: 4
Mazraoui: 8
Rensch: 5
Timber: 8,5
Schuurs: 5.5
Martinez: 7
Blind: 6,5
Tagliafico: 6,5
Klaassen: 6.5
Alvarez: 7
Berghuis: 5.5
Gravenberch: 7.5
Taylor: 6
Kudus: 5.5
Antony: 9
Haller: 6.5
Brobbey: 6.5
Tadic: 8
Ten Hag: 7
NOOIT meer Seedorf a.u.b.

Gebruikersavatar
Liberty
Berichten: 11563
Lid geworden op: vr okt 10, 2003 3:33 pm
Locatie: Ergens in Zuid-Holland
Contacteer:

Re: Spelersrapport: Timber rots in Ajax-branding

Bericht door Liberty » vr mei 13, 2022 4:11 pm

Pasveer: 7,5 (Deed het beter als verwacht, en ondanks de capriolen toch wel een stabiele factor gebleken)
Stekelenburg: 7 (Na maandenlang blessureleed stond hij er toch weer gewoon)
Onana: 3 (Verder maar geen worden meer aan vuil maken)

Mazraoui: 7,5 (Wanneer fit speelde hij goed, maar zijn fitheid is echt wel een minpunt)
Rensch: 5,5 (Had een minder seizoen maar kwam op het eind toch weer een beetje terug)
Timber: 8 (Beste verdediger van Ajax en de rust die hij uitstraalt was geweldig. Had een korte periode dat het minder was)
Schuurs: 6 (Mist de kwaliteiten die bij Ajax nodig zijn, is niet gegroeid in het afgelopen seizoen)
Martinez: 8 (Wat een beest, terecht de speler van het jaar en bijna onmisbaar achterin met Timber)
Blind: 6,5 (De mindere periode overheerst toch. Op de linksback-positie kan hij het gewoon niet meer)
Tagliafico: 6,5 (Moeilijk jaar met minder(e) wedstrijden maar stond er toch toen het nodig was)

Klaassen: 6,5 (Mister 1-0 had niet altijd een basisplaats en de beste periode van Ajax zat Klaasen op de bank. Dat zegt ook iets)
Alvarez: 7 (De ballenafpakker van Ajax, maar aan de bal komt hij tekort)
Berghuis: 7 (Zeer goed begin van het seizoen maar deelde later mee in de malaise. Niet de leider waarop gehoopt was)
Gravenberch: 6,5 (Wisselde goede wedstrijden af met te veel slechte (onzichtbare wedstrijden))
Taylor: 6,5 (Geen hoogstaand debuutseizoen maar verdiend zeker meer kansen volgend jaar)
Kudus: 5 (Heeft de belofte nog niet laten zien en moet eerst maar eens langere tijd fit blijven)

Antony: 8 (Voorin de man van het seizoen, werd op het eind node gemist. Moet wel uitkijken geen one-trick-pony te worden)
Haller: 6,5 (Verdiende op basis van de eerste helft van het seizoen een 8, tweede helft was eigenlijk nog geen 5 waard)
Brobbey: 7 (Liet bij de wedstrijden dat hij meedeed vaak zien een meerwaarde te hebben, maar ja, fit blijven is een ding)
Tadic: 7,5 (Had een heel wisselend seizoen. De leider van Ajax maar te vaak ook onzichtbaar in het spel)

Ten Hag: 7 (Verdiend alle lof voor 4,5 jaar Ajax, maar zijn koppigheid en gebrek aan Plan B brak Ajax bijna nog op)
Tijd voor iets nieuws.

Plaats reactie