Mohamed Ihattaren

Spelers die deel hebben uitgemaakt van de Ajaxselectie

Moderator: mods

Mano
Berichten: 15185
Lid geworden op: wo jul 21, 2004 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Mano » di nov 08, 2022 10:24 am

Groundhog day 2.0
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!

Yopii
Berichten: 18317
Lid geworden op: zo nov 06, 2016 10:14 am

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Yopii » di nov 08, 2022 12:00 pm

Het zegt vooral dat Sneijders ego net zo opgeblazen is als hijzelf.

Mano
Berichten: 15185
Lid geworden op: wo jul 21, 2004 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Mano » di nov 08, 2022 1:49 pm

precies,

Sneijder, die geeft er een gooi aan en bij de eerste de beste keer dat Mo het laat afweten, is het alweer klaar.


Mo klapt het ook gelijk weer op de socials (dat hij bezig is)
die jongen is volgens mij meer verliefd op de aandacht die erbij hoort dan op het voetbalspelletje zelf.
Er is echt meer aan de hand op niveau geestelijke gezondheid en dat gaan oud-voetballers niet oplossen

daarnaast moet mo ook de pil gaan slikken dat hij nooit meer een echte prof-voetballer gaat worden.
En dat is een serieuze pil. Vooral als het volledig aan jezelf te wijten valt.
Dat kan op latere leeftijd nog wel een klap opleveren.


De kans dat hij gedurende de jaren verder afglijdt, is groter dan dat hij weer op het voetbaltoneel verschijnt.
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!

Mano
Berichten: 15185
Lid geworden op: wo jul 21, 2004 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Mano » di nov 08, 2022 10:36 pm

Nu schijnt hij in huis te gaan bij de familie van Nouri.


Wederom geen psycholoog maar een gewoon gezin. Hij gaat weer Ja roepen, paar maandjes op het goeie pad. Daarna is de nieuwigheid eraf en doet hij weer iets onbegrijpelijks

Deze jongen zit geestelijk in de knoop en daar helpen deze acties niet bij. Uitstel van herstel.

Bijna schandelijk hoeveel steun hij krijgt. Een ‘gewone’ probleem jongen was al blij met een kwart van dit soort steun
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!

Lionel
Berichten: 47254
Lid geworden op: vr sep 26, 2003 12:35 am

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Lionel » di nov 08, 2022 10:41 pm

Ik heb denk ik een grotere hekel aan deze gast dan aan Schreuder.
IK GELOOF!!!!!!

Gebruikersavatar
999
Berichten: 58811
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door 999 » wo nov 09, 2022 11:47 am

BIJZONDER ÉÉN-TWEETJE
Mohamed Ihattaren krijgt steun van Mohammed Nouri, wiens familie de voetballer opvangt. „We kennen elkaar eigenlijk al heel lang.”

FOTO’S MATTY VAN WIJNBERGEN & PRO SHOTS

REPORTAGE Familie Nouri neemt Ihattaren in huis en wil ervoor zorgen dat hij slaagt als voetballer én mens
AMSTERDAM Om zijn belofte als begenadigd talent alsnog in te lossen, is Mo Ihattaren (20) buiten het voetbalveld een bijzonder één-tweetje aangegaan. De oud-prof van PSV, en heel kortstondig Juventus en Ajax, laat zich sinds kort begeleiden door Mo Nouri (28), de oudere broer van voormalig Ajax-parel Abdelhak (Appie) Nouri, die hij evenwel niet als zaakwaarnemer ziet. „Maar als familie, een bonusbroer. Sinds ik een paar dagen per week bij hem woon en dankzij het geloof, heb ik mijn leven weer op de rit”, aldus de nog iets te zware, maar goedlachse en ambitieuze Ihattaren.

„Doe maar twee water”, zegt Nouri, voordat Ihattaren op de aan hen beiden gestelde vraag – wat ze willen drinken – kan antwoorden. De jongste van de twee schiet middenin het padelcentrum XNRGY in Amsterdam in de lach. „Dit heb ik zó hard nodig”, zegt Ihattaren. „Als jonge voetballer kreeg ik wel eens een error in mijn hoofd”, gebruikt hij een foutmelding in een computerspelletje als synoniem voor de kortsluiting die hij als PSV-spelertje weleens kreeg. „En mijn vader wist dat. Hij verbood me in zo’n geval naar een tegenstander, medespeler, scheidsrechter of trainer te reageren. En ik mocht op de terugweg in de auto pas mijn frustratie uiten. Uit respect voor mijn vader deed ik dat ook.”

Door het veel te jong overlijden van zijn vader raakte de nog piepjonge Ihattaren zijn gids kwijt. „Je moet een Marokkaans gezin als een boom zien, waarvan de vader de stam is en de moeder en de kinderen de takken zijn. Door de dood van mijn vader moest ik mijn eigen weg in het leven vinden. En mede doordat ik mijn emoties twee jaar heb weggestopt en de klap later kwam, is dat niet goed gegaan”, blijkt Ihattaren zelfkritisch.

„Ik zou willen dat ik eerder nauw contact had gekregen met Mo (Nouri, red.). In de Marokkaanse gemeenschap kun je puur uit respect niet alles tegen je moeder, broers en zussen zeggen. Ik wilde niet elke dag huilend bij mijn moeder binnenkomen als ik weer eens in de knoop zat met mezelf. Maar bij Mo en de rest van de familie Nouri voel ik me volkomen vrij om al mijn problemen te bespreken. En als je dat doet, kun je ze oplossen.”

Ihattaren haalde het nieuws doordat een auto van hem uitbrandde en vanwege bedreigingen aan zijn adres, die Ajax noopten hem – na een uitstekende voorbereiding – in de luwte te plaatsen. „Mensen die niet het beste met me voor hadden, vielen me lastig. Maar het verleden is iets dat ik ver achter me heb gelaten. Dat was ook een voorwaarde van Mo: volle kracht vooruit en alleen maar positivisme. Echte vrienden zeggen het wanneer het niet goed gaat en willen dat je volle bak gaat trainen in plaats van stappen. Mijn dagen bestaan nu alleen uit trainen, eten en naar de familie Nouri gaan.”

Ihattaren: „In de tijd dat ik er nog wel vaak voor koos om in de avonden naar Utrecht te gaan en ik met mijn moeder FaceTimede, zei ze dat ik binnen twintig minuten thuis moest zijn. Nu ze ziet dat ik met Mo ben, mag ik hele avonden wegblijven. Ik had nooit door wie ik om me heen had, maar zij wel.”

Nouri: „We kennen elkaar eigenlijk al heel lang. Mo kwam samen met zijn broer ook vaak bij Appie kijken. De laatste tijd kwamen we elkaar weer vaker tegen. En omdat ik ook uit de media vernam dat het qua voetbalcarrière niet goed met hem ging, wilde ik hem helpen. Niet geforceerd, maar op een natuurlijke manier, omdat onze familie – door de hartstilstand en de ernstige en blijvende hersenschade van Abdelhak – ook veel leed heeft gekend. Mo en ik hebben veel gemeen en omdat zijn lieve karakter overeenkomt met het onze, is hij als een zoon opgenomen in onze familie.”

Ihattaren zegt die warmte nodig te hebben. „Natuurlijk hou ik ook enorm veel van mijn broers, zussen en mijn moeder. Maar ik miste de liefde én de duidelijkheid van mijn vader. En nu heb ik Mo. Er is ook nog geen dag voorbijgegaan dat we elkaar niet hebben gezien. Bij hem, bij Appie en bij de rest van de familie is het altijd leuk. Er wordt ’s avonds met veel lieve mensen om ons heen gepraat, gekaart en gelachen. De tv staat vaak niet eens aan. Maar Mo zorgt ook voor structuur. Hij zit als een pitbull achter me aan, eist dat ik mijn afspraken nakom, twee keer per dag keihard train bij Veel Beter Fysio in Almere, op mijn voeding let en de banden doorsnijd met de mensen die niet het beste met me voor hebben. Op Kanaleneiland in Utrecht, waar ik ben opgegroeid, zag ik niet in dat de grens met criminaliteit heel dun is.”

De afslag ’misdaad’ heeft Ihattaren aan zich voorbij laten gaan en de hoop op een glansrijke voetballoopbaan heeft hij allerminst opgegeven. „Ik ben pas 20. Het is nu zaak om zo snel mogelijk, maar wel op een verstandige manier fit te worden. Het begint bij mezelf. Als ik er niet klaar voor ben, heeft een nieuwe kans geen zin, want dan verpruts ik die. Dagelijks met Appie omgaan, is voor mij een enorme realiteitscheck. Er was geen betere Marokkaanse voetballer en geen warmer mens dan hij. Dat er nu nog zó veel mensen bij hem langskomen, zegt alles over hoe geliefd hij was. Helaas heeft hij niet meer de kans om zijn kwaliteiten te tonen. Ik wel, ook al heb ik twee jaar vergooid. Het zorgt voor een enorme drive me nu alleen nog maar op het voetbal te focussen. Te laat heb ik ingezien dat alles daarvoor moet wijken.”

Door de familie Nouri kreeg Ihattaren nog meer oog voor het geloof. „Het is het enige dat ons staande houdt”, zegt Nouri. „Als Mo (Ihattaren, red.) zich verdiept in het geloof, slaagt hij. We hopen allemaal als voetballer, maar hij slaagt in dat geval sowieso als goed mens.”

Dat hij het bij Ajax niet waarmaakte, vindt Ihattaren heel jammer. „Vooral dat ik mensen, zoals Gerald Vanenburg, heb teleurgesteld. Hij heeft me opgeraapt en heel veel tijd in me gestoken. Maar na het vertrek van Marc Overmars was het bij Ajax anders. En doordat het gemis van mijn vader weer opspeelde, blokkeerde het in mijn hoofd. ’Komt morgen, wel’, dacht ik dan. Ik was niet hard genoeg voor mezelf.”

Nouri: „Iedereen weet dat ik een Ajacied ben. Daarom vind ik het jammer dat onze paden elkaar destijds nog niet hadden gekruist. Ik had het prachtig gevonden als Mo de plaats van Appie had ingenomen. En ik weet zeker dat het was gelukt als hij als mens al de mentale rust had gevonden die hij nu heeft.”

Gretig wacht Ihattaren op een nieuwe kans. „Ik ben nog steeds een jonge jongen, dus niet perfect, maar ik weet wel steeds beter waar het in het leven om draait”, aldus Ihattaren, die elke technisch directeur de garantie geeft dat hij zijn volgende mogelijkheid met beide handen aangrijpt. „Iedereen weet dat ik goed kan voetballen. Ik denk nu heel anders, ben een veel positiever persoon geworden en met de steun van de familie Nouri en het geloof richt ik me volledig op mijn fitheid en voetbal. Bij Ajax heb ik deze voorbereiding laten zien dat ik het voetballend aan kan. Maar ik moet niet alleen tonen dat ik er weer kan komen. Nu moet ik zorgen dat ik aan de top blijf. En dat gaat me lukken. Wie met mij in zee gaat, zal ik nooit meer teleurstellen. Die krijgt alleen maar liefde, vreugde en een heel goede voetballer.”
De T.

LucaS
Berichten: 53548
Lid geworden op: di mar 09, 2004 1:13 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door LucaS » wo nov 09, 2022 12:00 pm

Ik lees dat ie onder voorwaarden bij Ajax had kunnen blijven
I think I lost my fucking headache

Mano
Berichten: 15185
Lid geworden op: wo jul 21, 2004 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Mano » wo nov 09, 2022 12:31 pm

LucaS schreef:
wo nov 09, 2022 12:00 pm
Ik lees dat ie onder voorwaarden bij Ajax had kunnen blijven
Ajax stelde voor dat hij intern ging bij een instelling voor moeilijk opvoedbare kinderen (hilvarenbeek) volgens V. Driesen.
Als dat waar is, laat het wel zien dat Ajax ook zag dat er meer aan de hand is dan hier en daar een verkeerde keuze.
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!

Ajax Rules
Berichten: 31361
Lid geworden op: do jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Ajax Rules » wo nov 09, 2022 1:08 pm

En dat hij de banden zou verbreken met bepaalde broers.
Socialisme is afgunst vermomd als mededogen, opgelegd met tirannie in de kleren van tolerantie.

columbus
Berichten: 5342
Lid geworden op: ma okt 25, 2004 3:30 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door columbus » wo nov 09, 2022 1:43 pm

Blijf het zonde vinden. Had echt gedacht dat hij bij Ajax de boel weer op de rit zou krijgen. En dat leek ook even het geval maar helaas. Hoop voor hem dat het gaat lukken maar de kans op herhaling is zeker aanwezig.

Mano
Berichten: 15185
Lid geworden op: wo jul 21, 2004 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Mano » wo nov 09, 2022 1:54 pm

Deze jongen moet beginnen om alles wat (social) media betreft af te schaffen.
dat komt wel weer als je in de top voetbalt.

Hij loopt een rondje hard en gelijk zichzelf filmen. Echt, zijn ego/persoonlijkheid zit een mooie toekomst in de weg.
Daar kan geen goedwillend persoon wat mee. Hooguit een psycholoog maar ook dan zal hij echt zelf moeten willen.

Dit is het type dat aan medicatie moet, wil hij het onder controle krijgen
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40904
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Marillion » ma nov 14, 2022 10:08 pm

Tot zover het verhaal met Sneijder:

Sneijder stopt alweer met bijstaan Ihattaren: 'Hij kan de knop nog niet omzetten'

Wesley Sneijder heeft al na een week een einde gemaakt aan zijn samenwerking met Mohamed Ihattaren. De recordinternational van Oranje ziet geen basis om het toptalent nog langer de helpende hand te bieden. Exact een week gelden ging Sneijder nog aan de slag met de twintigjarige Ihattaren, die mislukte periodes bij PSV en Ajax achter de rug heeft. In Amsterdam kwam dat mede door privéproblemen.

"Het gaat niet echt best. Het wordt een moeilijk verhaal. Ik had niet verwacht dat het zó snel zou gaan", zei de 38-jarige Sneijder maandagavond in het praatprogramma Veronica Offside. "Hij heeft wel de passie en vreugde, maar hij kan de knop nog niet omzetten. Althans, dat heb ik geconcludeerd. Dan is het voor mij moeilijk om daarmee aan de slag te gaan."

'Voor mij is het klaar'
Ihattaren leek zijn voetballoopbaan bij Ajax afgelopen zomer nieuw leven in te blazen. De spelmaker werd fit en maakte een goede indruk in de voorbereiding, maar is inmiddels weer flink teruggevallen. "Voor hemzelf is het heel erg vervelend. Voor mij niet. Hij doet het niet voor mij, hij moet het voor zichzelf doen", aldus Sneijder. "Misschien is het ook wel goed dat ik me nu even terug heb getrokken. Voor mij is het klaar."

"Hij heeft er zelf voor gezorgd dat ik niet meer met hem werk. Ik ben helemaal niet boos geweest. Ik heb hem heel netjes een berichtje gestuurd en hoop nog steeds dat hij het nog gaat oppakken. Maar ik ga hem daar niet meer bij steunen." Ajax maakte onlangs bekend de koopoptie in het huurcontract van Ihattaren niet te lichten. Het betekent dat de geboren Utrechter terugkeert naar Juventus, de club waar hij nog een contract tot medio 2025 heeft.

Bron: nusport.nl
Nil volentibus arduum

Mano
Berichten: 15185
Lid geworden op: wo jul 21, 2004 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Mano » ma nov 14, 2022 10:18 pm

Ja dat was te verwachten van beide personen.
Sneijder denkt, ik babbel even met hem en dan komt het goed. En hij denkt: ik krijg weer aandacht, dan kan nooit kwaad.


Echt, deze jongen is manisch depressief of iets dergelijks en moet serieuze hulp krijgen.

Ben bang dat hij ook in het nieuws ‘eindigt’
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!

Yopii
Berichten: 18317
Lid geworden op: zo nov 06, 2016 10:14 am

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Yopii » di nov 15, 2022 11:40 am

Sneijder is zelf niet bepaald het toonbeeld van discipline.

Ik snap niet waar hij het vandaan haalt dat hij die jongen wel even uit de shit zal trekken, terwijl dat meer professionele mensen bij Ajax niet is gelukt.

Het is inderdaad duidelijk dat Ihattaren kampt met ernstige psychische problemen. Daar wil hij zelf niet aan, wat me niet verbaast. De schaamte is nog groot in die kringen.

Overigens had Sneijder zijn 'hulp' ook op discrete wijze kunnen aanbieden in plaats van er een circus van te maken.

Scherrer
AT Toto winner 10/11
Berichten: 7354
Lid geworden op: vr dec 31, 2004 12:53 am
Locatie: Amsterdam

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Scherrer » di nov 15, 2022 12:16 pm

Sneijder deed dit alleen voor Sneijder. Dat was natuurlijk vanaf het begin al duidelijk. Hij maakt misbruik van de ellendige situatie van Ihattaren om zelf weer eens een keer positief in het nieuws te komen. Hele nare karaktereigenschap.
***

Gebruikersavatar
999
Berichten: 58811
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door 999 » di nov 15, 2022 1:11 pm

+1, het ging ook steeds bij Sneijder over IK IK ...

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 40904
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Marillion » di nov 15, 2022 6:15 pm

Sneijder is sowieso niet zo van het geduld. Zie onder meer zijn zoektocht naar een functie in het voetbal. Bij de eerste de beste tegenslag of vertraging ten opzichte van zijn eigen denkbeelden haakt hij af. Die jongen kan het beter bij zijn werk als analist laten.

De oplossing voor Ihattaren lijkt me in de eerste plaats vooral buiten de publiciteit te liggen. Hij zou er goed aan doen om er eerst aan te werken om een min of meer evenwichtig mens te worden. Pas als dat lukt kun je nog eens overwegen of een bestaan als profvoetballer bij hem past of niet.
Nil volentibus arduum

Ajax Rules
Berichten: 31361
Lid geworden op: do jul 22, 2004 9:15 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Ajax Rules » wo nov 16, 2022 5:39 pm

Yopii schreef:
di nov 15, 2022 11:40 am
Sneijder is zelf niet bepaald het toonbeeld van discipline.
Van een totaal andere orde.

Sneijder heeft gewoon 15 jaar op absoluut topniveau kunnen spelen.
Socialisme is afgunst vermomd als mededogen, opgelegd met tirannie in de kleren van tolerantie.

Paul1985
Berichten: 179
Lid geworden op: di aug 03, 2010 8:05 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Paul1985 » di nov 22, 2022 6:30 pm

Opgepakt op verdenking van bedreiging. Net als je denkt dat het niet nog wat erger kan met hem…

columbus
Berichten: 5342
Lid geworden op: ma okt 25, 2004 3:30 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door columbus » di nov 22, 2022 7:13 pm

Het wordt wel steeds treuriger inderdaad. Was er niet ook een speler van psv die snoepte van de drugs en uiteindelijk als taxi chauffeur ging werken?

Mano
Berichten: 15185
Lid geworden op: wo jul 21, 2004 2:29 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Mano » di nov 22, 2022 8:08 pm

Heeft de bodem dus nog niet bereikt…


Als hij 40 is (en nog leeft) en kijkt terug op z’n kansen en keuzes, zakt hij zo weer een depressie in
Ik neem het leven met een korrel zout...... schijfje citroen en een shot tequila!!!

Jöhnk
Site Admin & AT Toto winner 06/07
Berichten: 43672
Lid geworden op: di okt 05, 2004 11:17 am

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Jöhnk » di nov 22, 2022 8:35 pm

Paul1985 schreef:
di nov 22, 2022 6:30 pm
Opgepakt op verdenking van bedreiging. Net als je denkt dat het niet nog wat erger kan met hem…
Het kan altijd erger. Zijn mentale gesteldheid (en daarmee samenhangend zijn neiging om voor de extreme oplossing te kiezen) i.c.m. religie is een potentieel gevaarlijke cocktail.

Historicus
Berichten: 3358
Lid geworden op: di mar 15, 2016 11:03 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Historicus » di nov 22, 2022 11:01 pm

Vond dat "inshallah" om elk derde woord van de broer van Nouri (heet dus ook Nouri) al niet heel fijn klinken....

Probleem is wel dat je natuurlijk gauw krijgt dat als je met lui te doen hebt met een grote bek, je een grote bek terug geeft... Ben dus erg benieuwd wat de politie tegen Ihatarren heeft nu.

Historicus
Berichten: 3358
Lid geworden op: di mar 15, 2016 11:03 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Historicus » di nov 22, 2022 11:03 pm

Dus PSV trekt de handen van Ihatarren af, Ajax, Sampdoria, Juventus ook.

Vanenburg, Sneijder, noem maar op. Het begubt echt erge vormen aan te nemen....

Historicus
Berichten: 3358
Lid geworden op: di mar 15, 2016 11:03 pm

Re: Mohamed Ihattaren

Bericht door Historicus » di nov 22, 2022 11:04 pm

Want nu is hij weer onder arrest gesteld ...

Plaats reactie