Scouting, financiele zaken en toekomst

Alles over Ajax in z'n algemeenheid.

Moderator: mods

Yopii
Berichten: 6197
Lid geworden op: zo nov 06, 2016 10:14 am

Re: Scouting, financiele zaken en toekomst

Bericht door Yopii » wo mei 20, 2020 5:16 pm

WP_Legend schreef:
wo mei 20, 2020 4:40 pm
Die spelers die voor hem kiezen... Neem een jongen als Bouy... zo goed is hij niet gebleken, maar hij heeft flink gecasht, kijk naar Jongens van dezelfde lichting.

Daar hebben eigenlijk alleen Mitchell Dijks en Davy Klaassen het gered... Kenny Tete zou je misschien nog kunnen noemen...

Xandro Schenk
Danzell Gravenberg
Lesley De Sa
Sporkslede
Nieuwpoort

Die spelen allemaal op een zelfde soort matige niveau nu en dan heb ik het nog niet eens over de spelers die nu bij de Amateurs zijn beland of zijn gestopt (Keskin, Lazic), geen van allen hebben die het geld dat Bouy op de bank heeft staan hoor!

Ik weet niet wat ik zou doen als ik dezelfde keuze zou hebben als 18 jarig broekie?! De kans dat je het in de voetballerij niet haalt is een stuk groter dan dat je het wel redt..

Bouy was geen topper, maar wel veel beter dan de spelers die jij noemt.

Zou Bouy nog veel geld over hebben? En in hoeverre weegt geld op tegen het verspillen van zoveel goede jaren?

Typerend voor Raiola dat hij geld op de eerste, tweede en derde plaats zet.

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 28564
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: Scouting, financiele zaken en toekomst

Bericht door Marillion » wo mei 20, 2020 6:23 pm

elliquido schreef:
wo mei 20, 2020 4:50 pm
Je kan je afvragen waarom een makelaar nodig is. Als de fifa een standaard contract opzet die juridisch helemaal afgetikt is, dan is het toch een kwestie van het hoogste bod?
Daar hoeven geen peperdure makelaars voor te bestaan
Op zich is er niets mis mee om je te laten vertegenwoordigen bij zaken waar je zelf niet goed in thuis bent.

Het probleem zit hem, zoals gebruikelijk, in de excessen. Maar ik denk dat het een hele klus is om sluitende regelgeving te bedenken en te implementeren om dat echt op te lossen.
Nil volentibus arduum

Wie kent Cees de Wolf nog?
Berichten: 4962
Lid geworden op: do aug 28, 2014 11:39 am

Re: Scouting, financiele zaken en toekomst

Bericht door Wie kent Cees de Wolf nog? » wo mei 20, 2020 7:39 pm

Het is een vrije markt en bovendien is het hoogste bod natuurlijk niet allesbepalend. Los van wat een speler zelf wil, gaat het om een combinatie: de clubs moeten er onderling uitkomen wat betreft transfersom ( en eventuele doorverkoopregeling en een termijn waarin betaald wordt), maar de speler moet met zijn nieuwe werkgever niet alleen salaris, maar ook een pakket andere voorwaarden overeenkomen; de duur, eventuele bonussen, gelimiteerde transfersom, als een bepaalde club komt dat je mag vertrekken, noem maar op. Ik vind het niet gek dat hier zaakwaarnemers voor worden ingeschakeld. Het is veel te individualistisch om met een algemeen format te regelen.

Jöhnk
Site Admin & AT Toto winner 06/07
Berichten: 40478
Lid geworden op: di okt 05, 2004 11:17 am

Re: Scouting, financiele zaken en toekomst

Bericht door Jöhnk » za mei 23, 2020 7:19 pm

elliquido schreef:
wo mei 20, 2020 4:50 pm
Je kan je afvragen waarom een makelaar nodig is.
Zeker vanuit het oogpunt van de supporter kun je je dat inderdaad afvragen. Zou er slechter gevoetbald worden zonder makelaars? En zou het dan minder spannend zijn? Spelers zouden inderdaad af en toe zelf dingen moeten doen waar ze minder goed in zijn. Maar misschien worden ze daar juist beter van. Even uit je comfortzone kan heus geen kwaad.

Maar goed, inderdaad begrijpelijk dat voetballers makelaars inschakelen voor bepaalde klusjes. Ik begrijp alleen niet waarom er zoveel geld naar die makelaars moet. Het geld in de voetballerij komt uiteindelijk bij de consument vandaan. Koopt de consument er iets voor dat Raiola een privéjet heeft? Nee, consumenten willen goed voetbal zien, en dan het liefst van hun favoriete club. Dat geld behoort dus toe aan de voetballers en de clubs.

Ik vind Bouy een voorbeeld dat tegen de aanpak van Raiola spreekt. Die had echt niks te zoeken bij Juventus. Op de korte termijn ging hij vast meer verdienen maar alles bij elkaar heeft hij een bedroevende carriere gehad. Ik neem tenminste aan dat zijn carriere erop zit want zijn laatste wedstrijd is al even geleden. Waarom moest en zou deze jongen weg bij Ajax? Wie heeft Raiola daar een plezier mee gedaan? Niemand, maar hij heeft wel Ajax lekker kunnnen dwarszitten. Daar gaat het dan kennelijk om. (Bij andere clubs tekenen zijn spelers wel gewoon bij. Zie Malen bij PSV. Waarom bij Malen niet dit ultra-kortetermijnbeleid? En bij nagenoeg álle spelers bij Ajax wel?)

Het artikel van Marillion over Raiola is aardig maar bevestigt eerlijk gezegd alleen maar het beeld wat ik van de man heb. Deze passage vind ik echt illustratief:

10. Wees een dictator

Toen Zlatan Ibrahimovic Raiola belde met de vraag of hij zijn agent wilde worden, antwoordde de Neder-Italiaan: 'Oke. Maar als je met me wil werken, moet je doen wat ik zeg.'


Al die spelers doen inderdaad precies wat hij zegt. Ze zeggen ook wat hij zegt. De teksten van Justin Kluivert over het beleid bij Ajax, denkt iemand dat hij die zelf bedacht heeft? Nee, dat is gewoon een dictaat van Raiola.

Wie kent Cees de Wolf nog?
Berichten: 4962
Lid geworden op: do aug 28, 2014 11:39 am

Re: Scouting, financiele zaken en toekomst

Bericht door Wie kent Cees de Wolf nog? » za mei 23, 2020 10:36 pm

Daar heb je denk ik de essentie te pakken. Spelersmakelaars, of advocaten of hoe je het noemen wil, kunnen spelers bijstaan bij contractsonderhandelingen met clubs. Hun beloning is echter zo pervers, dat het gevaar bestaat dat je niet naar de club gaat waar je als speler het beste zou passen voor de verdere ontwikkeling van je carrière, maar daar waar je adviseur het meeste aan je kan verdienen. Ik ken geen enkele andere beroepsgroep die zó veel geld kan verdienen door iemand te vertegenwoordigen. Daar zou wat aan gedaan moeten worden. Wat is er bijvoorbeeld mis met uurtje factuurtje?

Gebruikersavatar
elliquido
Berichten: 5708
Lid geworden op: di feb 10, 2004 5:03 pm

Re: Scouting, financiele zaken en toekomst

Bericht door elliquido » zo mei 24, 2020 5:58 pm

Exact dit.
Of zijn we zo naief dat het de bestuurders ook wel goed uitkomt, omdat aan die strijkstok ook voor hen genoeg blijft hangen
NOOIT meer Seedorf a.u.b.

Plaats reactie