FC Groningen

Hoe gaat het met de andere clubs in Nederland en Europa?

Moderator: mods

Yopii
Berichten: 6727
Lid geworden op: zo nov 06, 2016 10:14 am

Re: FC Groningen

Bericht door Yopii » wo jul 01, 2020 10:24 am

Ajax Rules schreef:
di jun 30, 2020 6:02 pm
Yopii schreef:
ma jun 29, 2020 1:57 pm
Daarbij heeft hij zoveel klasse dat hij de helft van de verdedigers zo voorbij loopt.
Ik geloof het echt niet.

Gewoon af en toe een leuke actie, zodat men aan het eind van het seizoen een leuk filmpje in elkaar kan flansen. Ik verwacht absoluut niet dat hij met Groningen gaat stunten en ze bijvoorbeeld naar de vierde of derde plek van de competitie gaat brengen.
Dat kan hij niet alleen, maar hij gaat het wel laten zien, daar ben ik van overtuigd.

Robben heeft zelfkennis genoeg. Als hij niet fit was, deed hij het niet. Hij hoeft natuurlijk ook lang niet zoveel wedstrijden te spelen als bij Bayern.

Gaizka1985
Berichten: 1847
Lid geworden op: ma apr 11, 2016 3:12 pm

Re: FC Groningen

Bericht door Gaizka1985 » wo jul 01, 2020 10:28 am

Bij Bayern was hij dat laatste seizoen nog ontzettend goed, wanneer hij fit was. Ik heb best hoge verwachtingen eigenlijk!

Gebruikersavatar
Marillion
Site Admin
Berichten: 29060
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 12:51 pm

Re: FC Groningen

Bericht door Marillion » wo jul 01, 2020 10:37 am

Spelen voor Bayern of voor FC Groningen is natuurlijk wel in alle opzichten anders. Hier zal hij bijvoorbeeld regelmatig een grotere afstand tot het doel moeten afleggen want Groningen zet niet iedere week z'n tegenstander met de rug tegen de muur.

Daar staat weer tegenover dat Nederlandse tegenstanders nogal eens wat meer ruimte weggeven. Al zal dat uitgerekend tegen Robben wellicht minder het geval zijn. Iedere tegenstander is optimaal gemotiveerd om uitgerekend tegen hem goed te spelen.

Het geeft in ieder geval nu al reden om het over de club te hebben. Dat doel is alvast bereikt.
Nil volentibus arduum

Gebruikersavatar
Cluijffert
Berichten: 2056
Lid geworden op: zo jun 19, 2005 9:34 am
Locatie: Haarlem

Re: FC Groningen

Bericht door Cluijffert » za jul 04, 2020 5:14 am

Erg leuk. Ook een van de weinigen waarbij ik hoop dat zijn return slaagt.
I was recently diagnosed with a stage 4 I don't give a shit, I'm afraid is terminal.

Gebruikersavatar
999
Berichten: 48854
Lid geworden op: do sep 25, 2003 6:53 pm

Re: FC Groningen

Bericht door 999 » do aug 06, 2020 8:53 am

Zeefuik voor vier miljoen euro naar Hertha BSC

Er is eindelijk witte rook voor Deyovaisio Zeefuik. FC Groningen en Hertha BSC hebben na lang vijven en zessen een akkoord bereikt over de transfer van de rechter vleugelverdediger, zo meldt Dagblad van het Noorden. FC Groningen ontvangt een transfersom van 4 miljoen euro van Hertha BSC.


Zeefuik is al in Berlijn om de laatste plooien van het contract met zijn nieuwe werkgever glad te strijken en zich medisch te laten keuren. Daarmee krijgt de 22-jarige Amsterdammer eindelijk zijn zin, al is het veel later dan hij had gehoopt. Het heeft weken geduurd voordat FC Groningen en Hertha BSC het eens werden over de overgang van ‘de tank’.

Groot deel naar Ajax

FC Groningen moest een afweging maken tussen ingaan op het beste bod en de vurige wens van Zeefuik om naar de Bundesliga te verkassen. Naast Hertha BSC was er met Southampton nog een kaper op de kust voor de rechtsback. Het bod van de Engelsen lag aanzienlijk hoger dan dat van de Duitsers, maar Zeefuik had zijn hart al verpand aan de Berlijnse Oude Dame. Aan de andere kant wilde technisch directeur Mark-Jan Fledderus voor de hoogste bieding gaan, te meer omdat FC Groningen bijna de helft van de transferopbrengst moet afstaan aan Ajax.

Dat zit zo: FC Groningen nam Zeefuik in de zomer van 2018 na een huurperiode voor 300.000 euro over van Ajax. Daarbij bedong Ajax’ technisch directeur Marc Overmars een recht om Zeefuik terug te kopen voor 800.000 euro. Omdat Zeefuik door zijn sterke ontwikkeling bij FC Groningen veel meer waard werd, hing de bepaling FC Groningen als een molensteen om de nek. Bij de transfer van Kaj Sierhuis naar Stade de Rennes maakte Fledderus van de gelegenheid gebruik om het terugkooprecht van tafel te krijgen. Ajax, die de aan FC Groningen verhuurde Sierhuis graag van de hand wilde doen, ging akkoord met een nieuwe afspraak. Die luidt dat de Groningers elke euro boven de 300.000 euro die ze voor Zeefuik ontvangen moeten delen met de Amsterdammers.

FC Groningen ontvangt een transfersom van 4 miljoen euro van Hertha BSC. Daarnaast is er een stevig doorverkooppercentage bedongen. Met Damil Dankerlui contracteerde Fledderus onlangs al een vervanger voor Zeefuik. De rechtsback kwam over van Willem II en traint inmiddels al een week mee bij FC Groningen.
AD.nl

Plaats reactie